AKTUELNO

Budite uz Novo jutro Televizije Pink i saznaćete sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Gledaćete u "Novom jutru":

Štampu danas prelistavamo sa dr Neletom Karajlićem i prof. dr Predragom Markovićem, istoričarom.

Malinari iz Prijepolja, koji su četiri dana držali blokiran magistralni put kroz ovaj grad ka Crnoj Gori, danas će se sastati sa resornim ministrom kako bi pokušali da reše problem otkupne cene maline. Može li država da pomogne proizvođačima oko cene ovog voća, tema je o kojoj danas razgovaramo sa Branislavom Nedimovićem, ministrom poljoprivrede.

Zoran Grujić koji je u nedelju pucao na Katarinu i Stanišu Janković, roditelje jedanaestogodišnjeg dečaka za kojeg sumnja da je silovao njegovog šestogodišnjeg sina juče je pušten da se brani sa slobode nakon što je dao iskaz Višem tužilaštvu u Beogradu. Šta nam se to dešava sa decom ali i sa roditeljima, tema je o kojoj ćemo razgovarati sa kriminologom Zlatkom Nikolićem, advokatom Nebojšom Milosavljevićem i psihoterapeutom Zoranom Milivojevićem.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Da li je odbijanje vlasti u Prištini da učestvuju u novoj rundi razgovora s Beogradom završni udarac Briselskom sporazumu, koliko je opasno i neodgovorno, čiji cilj su tenzije i zapaljiva retorika, koliko jaka lekcija stiže iz Madrida i da li će evropske države ukrstiti koplja zbog kosovskog pitanja? O tome jutros sa šefom Kancelarije za KiM Markom Đurićem.

Da li trend porasta temperature, munje, gromovi i klimatski izazovi prete Srbiji i da li bismo posledice mogli da osetimo i preko trpeze, pitamo jutros stručnjake-direktora Udruženja "Žita Srbije" Vukosava Sakovića i meteorologa Slobodana Sovilja.

Kako je akcija „Igraj za život“ Internacionalne škole Beograda postala jedan od najsvetlijih primera humanosti mladih, čućete od predsednika učeničkog parlamenta Internacionalne škole Beograda Jovana Stanisavića i predsednice parlamenta Zemunske gimnazije Teodore Adamović.

U rubrici Pod reflektorima ugostićemo glumca Marka Živića sa kojim ćemo razgovarati o filmu "48 sati i jedan minut" koji je proteklih dana sniman u Beogradu, a koji je posvećen Tijani Jurić, ali i brojnim pitanjima o bezbednosti dece koja su se pokrenula posle njene otmice i brutalnog ubistva.

Mađioničari Piksi i Zeka pokazaće nam neki od njihovih sjajnih trikova.

U rubrici Hit jutra ugostićemo pevačicu Ildu Šaulić koja će nam otkriti kako će obeležiti jubilarnu desetu godinu svoje muzičke karijere.

#Dea Đurđević

#Novo jutro

#Predrag Sarapa

'